יום שבת, 20 באפריל 2013

שביל הסלט במושב תלמי יוסף

 שביל הסלט במושב תלמי יוסף

מצטרפים לסיור מודרך עם האגרונום של אורי אלון שמוביל אל החממות, מדגים שיטות גידול מהמתקדמות בעולם ולא שוכח לכבד בטעימות. תחנה ראשונה חממות תות השדה הביולוגי הגדל על אדניות תלויות שמהן נשפכים ענפי התותים האדמדמים, לקטוף ולאכול. תחנה שנייה חממת שיחי עגבניות שרי שנראות ככדורים קטנטנים בצבעי ירוק צהוב ואדום וליצדן גדלים מלפפונים ופלפלים צבעוניים. בפרדס של התפוזים הסיניים חיכו טעימות של קונפיטורות וקליפות מסוכרות. הסיור מסתיים בחצר המשק המשפחתי בתלמי יוסף, ואפשר לקנח בארוחות שמכינה שולי הרעיה שכוללת מאפים וסלטים מירקות שנקטפו רגע לפני.





ארוחת פוייקה לקבוצות


הפוייקה הינו קדרה עתיקת יומין ייחודית בעיצובה הכדורי הנשענת על שלוש רגליים.
הבישול בסיר מתאים לבישולי שטח על גחלים לוחשות עקב המבנה העגול המפזר את החום בצורה שווה.

הסיר עשויי מברזל יצוק מסוג סגסוגת מיוחדת עם חול מיובש-דבר המקנה לסגסוגת חוזק רב ושטח פנים חלק יותר.

הסיר מתאים לבישול נזיד בשרי או צימחוני שנקרא במקור "פויקהקוס" כלומר סיר קטן ב"אפריקנס".

הבישול בפוייקה הינו חוויתי וה"מטעמים" המקבלים מעולים ויחודיים.

הפוייקה הוא כלי בישול נפוץ בקרב האפריקאנים והגיע מהולנד במאה ה 16 עם המהגרים והתקבל בחום ע"י המקומיים.יש סברות שהסיר הגיע מרחבי האי הבריטי היות ונמצא גם שם.

הבישול בסיר נמשך מספר שעות על גבי גחלים לוחשות ומבוצע בפתח החממה שבה יושבים המטיילים לאכול.

הירקות שמוכנסים לסיר הינם ירקות שורש טריים מהחווה והאזור ואף את חלקם פגשנו בשדה רק שעות אחדות קודם.

"פוייקה, ב"שביל הסלט"

בתפריט:

סירי הפוייקה מכילים עוף וירקות שורש
(תפו"א, בטטה,שום,בצל,גזר) מתובלים בעשבי תיבול מתכון "סודי" של השף של השביל-שולי.
אורז מתובל ועשיר.
3 סוגי סלטים מירקות המשק.
קינוח מתוק.
שתייה קרה-לימונענע
שתייה חמה-חליטת תבלינים/קפה שחור.



הארוחה מוגשת בחממה בחווה על שולחנות מסודרים ובסמוך למתקן שירותים.
הזמנה: עד שלושה ימים מראש לפרטים ולהזמנת קבוצות .
יש אפשרות להזמין תפריט ייחודי לילדים
הארוחה כשרה באישור רבנות אשכול.


מלונות מומלצים באילת





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה