מחדל בריאותי במלונות הכל כלול בישראל אוגוסט 2017
חוק הגנה על בריאות הציבור חוק זה נועד –
(1) להסדיר את אחריותם של יצרן מזון ויבואן מזון, את הפיקוח על ייצור מזון ועל ייבואו, והכול כדי להבטיח כי המזון מסופק ברמת איכות, תקינות ובטיחות נאותים, ובכלל זה בתנאי ייצור נאותים, המתאימים לאמות המידה שנקבעו בחקיקת המזון;
(2) להסדיר את אחריותו של משווק מזון וחובותיו בכל שלב משלבי העברת המזון מעת ייצורו, דרך ייבואו ועד מקום המכירה ישירות לצרכן ולפקח על קיומן, והכול כדי להבטיח כי המזון הנמכר יוצר בידי גורם המורשה לכך, ואם יובא – שהיבואן בעל תעודת יבואן רשום, וכן כדי להבטיח כי המזון משווק ברמת איכות, תקינות ובטיחות נאותים המתאימים לאמות המידה שנקבעו בחקיקת המזון;
(3) לקבוע אמות מידה לאיכות, תקינות ובטיחות המזון בישראל, בהתאם למקובל באסדרה במדינות המפותחות, לרבות בתקנים בין־לאומיים מקובלים ולפיקוח המבוסס על ניהול סיכונים ליישום עקרונות ההסדרים כפי שנקבעו לפי חוק זה;
והכול במגמה לאפשר זמינות והנגשה של מגוון מזון בעלויות סבירות לכלל הציבור, תוך שמירה על בריאות הציבור.
האם המלונות באמת עומדים בחוק הגנה על בריאות הציבור גם אם המלון הוא מלון חמישה כוכבים וגובה משהו כמו 3300 שח לזוג עבור חופשה במלון באילת? זה מה שכדאי להימנע כאשר אתם בוחרים מטיילים ובוחרים מלון לחופשה נכספת. המחקר נעשה במלונות באילת : מלון קיסר, מלון בי קלאב ומלון דניאל בהרצליה. אלו רק המלונות שנבדקו מה קורה עם המלונות האחרים, אשאיר את זה לדימיון הפרוע שלכם.
כשראיתי את הסרטון הזה הזדעזעתי מהתוצאות של המצלמה הנסתרת במלונות ג'וקים, חתולים, שמן שרוף, מזון שהוכן שבועיים לפני, מי שטיפה מטפטפים על קינוחים של האורחים ועוד. מיחזור של אוכל ועוד המון דברים שאולי האורחים כדאי שיידעו לפני שהם בוחרים מלון הכל כלול בישראל. איפה הפיקוח? איפה משרד הבריאות ?
וכתגובה לכתבה של סיון כהן על מחדל בריאותי במלונות, גילי כהן מוחה - מסכימה עם כל מילה שלוץ
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה